Oproepje ondersteuningsverklaringen

Help jij GroenLinks met een officiële verklaring? Het kost slechts een paar minuutjes van je tijd!

Het bestuur moet zo veel mogelijk (minstens 30) ondersteuningsverklaringen inleveren bij de gemeente. Lever jij ook zo’n verklaring?
Dat betekent dat je als individuele burger verklaart dat je onze kandidatenlijst ondersteunt en daarmee deelname van GroenLinks aan de verkiezingen mogelijk maakt.  Om dit te kunnen doen hoef je geen lid te zijn van GroenLinks. De enige voorwaarde is dat je een kiesgerechtigd inwoner bent van de huidige gemeente Groningen, Haren of Ten Boer. Dus neem vooral ook al je vrienden, familie en huisgenoten mee. 

Hoe werkt het?
-Print het formulier (zie hieronder voor download)
-Ga met het formulier én een geldig identiteitsbewijs naar het stadskantoor aan de Kreupelstraat 1.
-Meld je bij de balie en maak samen met de ambtenaar het formulier in orde.
-Ga naar het GroenLinkspand aan de Coehoornsingel 87 en lever het formulier in bij het bestuur. Niemand aanwezig? Doe het formulier dan door de brievenbus.
-Doe dit uiterlijk zaterdag 6 oktober 11:00

Waarom ondersteuningsverklaringen?

Per 1 januari 2019 houden de huidige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer op te bestaan en ontstaat de nieuwe gemeente Groningen. Voor die nieuwe gemeente zijn op 21 november 2018 de gemeenteraadsverkiezingen. Om in die nieuwe gemeente mee te doen aan de verkiezingen moeten alle partijen het hele aanmeldproces opnieuw doorlopen. Werk aan de winkel dus!

Het bestuur moet zo veel mogelijk (minstens 30) ondersteuningsverklaringen inleveren bij de gemeente. Lever jij ook zo’n verklaring?