Ledenbijeenkomst Haren duurzame energie

Op 27 februari organiseert de fractie GroenLinks Haren een bijeenkomst over duurzame energie. Coöperatie Duurzaam Haren komt vertellen over de projecten die zij als coöperatie onder handen hebben en welke plannen er allemaal klaar liggen. Roelof Lanting komt vertellen over zijn ervaringen met het oprichten van een zonnepark in Zuidbroek: sunbrouck. Tot slot doet de fractie verslag van de wederwaardigheden in de gemeenteraad van Haren.

Open voor alle leden van de afdeling Groningen en belangstellenden. Plaats van handeling is de Mikkelhorst. We beginnen om 20.00 uur.

Coöperatie Duurzaam Haren komt vertellen over de projecten die zij als coöperatie onder handen hebben en welke plannen er allemaal klaar liggen. Onder die plannen een zonnedak op een bedrijf in Haren en een voorstel voor een polycultuur: een combinatie van zonnepanelen, beweiding door schapen en fruitbomen. Een fraaie manier om zonnepanelen zo goed mogelijk in te passen in het landschap. Maar het zal vast ook gaan over de plannen voor een voedselbos in Glimmen en meer.

Roelof Lanting komt vertellen over zijn ervaringen met het oprichten van een zonnepark in Zuidbroek: sunbrouck. Ook dat is een coöperatie. Op de crossbaan in Zuidbroek gaat men in eerste instantie 800 panelen installeren. Dat levert een totaal vermogen op van 200 kWp. Als deelnemer ben je 15 jaar vrijgesteld van het betalen van energiebelasting. Dat scheelt op dit moment 12 cent per kw . Roelof komt vertellen over wat je allemaal momet doen en welke hobbels ze zijn tegengekomen.

Zie ook de agenda.