Nieuws

Verpaarding, verwildering of vergroening?

foto Duinweg Noordlaren

De gemeente weigert het eigen bestemmingsplan voor het buitengebied te handhaven. In één geval gaat het om illegale paardenbakken in de omgeving van het Noordlaarderbos. In een ander geval om verwildering van een gebied dat volgens het bestemmingsplan open moet blijven. Ondertussen blijft bespreking van het nieuwe bestemmingsplan in de raad uit. Er is onvoldoende tijd om te handhaven. Er is ook onvoldoende tijd om het bestemmingsplan af te ronden.

Lees verder

College Haren wil ja/ja-sticker voor reclamedrukwerk (nog) niet invoeren

Na vragen van GroenLinks blijkt dat de gemeente Haren vooralsnog niet overstapt op de ja/ja-sticker voor inwoners die reclamedrukwerk in de bus willen. De kosten voor de invoering wegen zwaar voor het college van B&W in Haren. Amsterdam voert de ja/ja-sticker in per 1 januari 2018 om de hoeveelheid afval in de gemeente te verminderen en papier te besparen.

 

Lees verder

Begroting 2018: Meer duurzaamheid, bescherming groen en armoedebeleid gewenst

GroenLinks pleit voor meer investeren in duurzaamheid, een beter armoedebeleid en betere bescherming van ons landschap. In d ebegroting voor 2018 vinden nauwelijks investeringen plaats. Het duurzaamheidsbeleid komt nu al jaren niet op gang. Het armoedebeleid blijft te mager. De welzijnsinstelling Torion krijgt opnieuw bezuinigingen opgelegd. Bescherming van het landschap bljikt onmogelijk door gebrek aan medewerkers die de handhaving op zich nemen. Dat moet beter. En dat kan ook, er is geld zat.

Lees verder

Afscheidsbijeenkomst GroenLinks afdeling Haren 12 november 2017

Op zondag 12 november a.s. markeert GroenLinks Haren met een bijeenkomst voor leden het moment dat de afdeling verder gaat als onderdeel van de afdeling Groningen. Dit onder andere met het oog op de komende gemeentelijke herindeling en vanwege het steeds moeilijker kunnen vinden van actieve leden.

De bijeenkomst wordt gehouden in paviljoen Appèlbergen en is bedoeld voor leden en oud-leden om herinneringen op te halen uit het roemruchte verleden en de kansen in de toekomst met elkaar te delen. Het bestuur van de ‘oude afdeling Haren’ weet dat er in de loop van de jaren nogal wat leden zijn verhuisd naar buiten de gemeente Haren: ook deze leden zijn van harte welkom.

Lees verder

Groen Lintje Tuindorpweg

Groen Linje Taart

Vandaag is het Wereldwijd Duurzaamheidsdag. En het thema is Voedsel. GroenLinks reikte een Groen Lintje uit aan de Tuindorpweg in Haren. We vinden het mooi dat buurtbewoners zich samen inzetten voor eetbare voortuinen, en daaromheen nog allerlei initiatieven ondernemen. Zoals cursussen, mensen helpen met hun tuin, een weggeeftafel en natuurlijk gezellig samen eten! Bewustwoding van wat je eet, ondertussen de natuur en elkaar een handje helpen en elkaar beter leren kennen.

Lees verder

Pagina's