Nieuws

Op weg naar een rookvrije generatie

Op voorstel van GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen heeft de raad besloten om het college de bevoegdheid te geven specifieke gebieden aan te wijzen waar het verboden is om te roken.

Lees verder

Schatgraven met Mattias Gijsbertsen

Heuveltoppen, klim- en klauterstammen en een waterspeelplek. Kinderen leven zich helemaal uit op natuurspeelplek OERRR in Kardinge. Vandaag officieel geopend door GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen waarbij de kids op zoek gingen naar de schat.

Lees verder

Op Tiny Houses Tour in Groningen

Marjolein Jonker en Monique van Orden van de landelijke Tiny House-movement brachten afgelopen vrijdag een bezoek aan Groningen. GroenLinks raadslid Martijn van der Glas was hun gastheer.
Lees hier het verslag.

Akkoord over sociale nieuwbouw in Ten Boer

Na lange tijd heeft woningstichting Wierden en Borgen besloten het bouwterrein aan de Marskramer in Ten Boer te kopen en te ontwikkelen. Op woensdag 12 september hebben GroenLinks wethouder Annie Postma van de gemeente Ten Boer en de bestuurder van de Woningstichting Wierden en Borgen, Rinze Kramer, de handtekeningen gezet. Aansluitend zijn omwonenden tijdens een inloopbijeenkomst geïnformeerd over de nieuwbouwplannen.

Lees verder

Oproep: Wie verdient het Groene Lintje 2018?

Op 10 oktober (Dag van de Duurzaamheid) willen de drie fracties van GroenLinks elk een Groen Lintje uitreiken. In elk van de huidige gemeenten één. Een Groen Lintje is een blijk van waardering voor mensen of groeperingen die zich inzetten voor veranderingen op het gebied van duurzaamheid.

Lees verder

Pagina's