Liesbeth van Hoffen

algemeen bestuurslid

Tijdens mijn studie (ik studeerde Orthopedagogiek en Onderwijskunde, richting Bedrijfsopleidingen), ben ik actief geweest in het begeleiden van Politieke Werkweken voor middelbare scholieren. Ik ben ZZP-er en werk als koordirigent (waarvoor ik ook een opleiding volgde). Sociaal maatschappelijke betrokkenheid, met een groene component, kreeg ik met de paplepel ingegoten. Ik ben lid van Groen Links geworden vanwege zorgen om het Klimaat. Binnen Groen Links draai ik mee in de Werkgroep Mobiliteit.

In de wijk waar ik woon ben ik steeds actiever geworden, van straatcomité naar het bestuur van de wijkvereniging (lees Wijkraad) in de wijk Tuinwijk, met connecties naar Paddepoel/Selwerd en het Stadsdeel Overleg Noord West. Via de ''Luisterwijk''- muziektheaterprojecten die ik in de wijk opzet, probeer ik bij te dragen aan de wijkopbouw ´van onder af´. Wat beweegt mensen, wat kunnen en willen ze betekenen voor de buurt en stad waar ze wonen? Mijn commissariaat bij een woningcorporatie heeft me geleerd dat je maatschappelijke en politieke druk nodig hebt om Groene onderwerpen breed op de agenda te krijgen.

Ik participeer in een ''Buurkracht team''en verder probeer ik via filmpjes op Stadjerstv onderwerpen als Sedumdaken, Aardwarmte en een Zonnepanelenproject-door-bewoners op een speelse manier in beeld te brengen. Dat leidt tot titels als ''Zonneambassadeurs'', ''Dieptepunt bereikt'' en ''Zeg het met Sedem''. (Te bekijken op www.Stadjerstv.nl).