Doe mee

Help jij mee om Groningen groener en socialer te maken? Dat kan op allerlei manieren. Of je nu een minuutje hebt, een uur, een dag of een paar maanden, jij kunt ons helpen om aan jouw idealen te werken. Kies de manier die bij je past.

Bij GroenLinks Groningen is er van alles te doen. Het campagneteam is altijd op zoek naar meer mensen die willen helpen bij het organiseren en uitvoeren van acties, maar ook naar mensen die bijvoorbeeld lekker kunnen koken, mooie foto's kunnen maken of posters willen bezorgen! Je kunt het campagneteam bereiken op groningen@groenlinks.nl of meld je direct aan als vrijwilliger.

Misschien wil je eerst met de afdeling kennismaken? Kom dan eens naar één van onze activiteiten. Overigens hoef je niet per se lid te zijn van GroenLinks om actief te worden. Kom gewoon eens langs.

Wil je meer doen dan incidenteel langskomen? Sluit je dan aan bij een van onze zelfsturende teams. De tijdsinvestering verschilt erg per team. Het enige wat we vragen is enthousiasme voor de Europese verkiezingen van 23 mei. Voor deze campagnes zijn er de volgende teams:

  1. Huis-aan-Huis: Loop met ons mee langs de deuren op de centrale zaterdagen of in je eigen buurt met jouw wijkteam.
  2. Belteam: Bellen met nieuwe leden en vrijwilligers over hoe mensen willen helpen.
  3. Team Thuishonk: Zorgt voor de catering en de gezelligheid op het pand.
  4. Posterteam: Bezorgt raamposters bij leden en plakt posters op de plakzuilen
  5. Studenten (DWARS): De GroenLinks jongeren van DWARS voeren campagne onder studenten en andere jongeren.

Weinig tijd? Ook dan kun je al veel doen.

  1. Draag bij
  2. Like ons op Facebook
  3. Volg ons op Twitter
  4. Volg ons op Instagram
  5. Word lid

Op de hoogte blijven? Meld je hier aan voor onze lokale nieuwsbrief!

Het is campagnetijd. Op 18 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten van Groningen. GroenLinks heet daar 3 zetels en wil dat minstens zo houden. Lees hieronder hoe je kunt helpen.

Help in de campagne

We delen flyers uit op de markt, we doen mee in de etalage op het Raadhuisplein, we doen huis-aan-huis-acties, we doen mee aan debatten en acties. Ruimte genoeg om mee te doen. Alle hulp is welkom. Belangstellenden kunnen zich melden bij het secretariaat.

Direct in de provinciale campagne meedoen kan ook, meld je bij de provinciale fractie. Die heeft ook een eigen nieuw programma.

Afdeling

De afdeling is niet alleen een plek waar je actief kunt zijn in de politiek. Het is ook een club geestverwanten, die samen fietst of wandelt; we komen elkaar tegen in het duurzaamheidsplatform of vrijwilligerswerk. De afdeling vraagt niet alleen, maar geeft ook: gezelligheid, contact, strijdbaarheid.

Het is altijd mogelijk eens een ledenvergadering bij te wonen of een gesprek met de fractie of het bestuur aan te vragen. Lid worden kan ook, meldt u dan aan bij het landelijk bureau.

Weinig tijd?

Als u weinig tijd hebt is er een heel simpele manier om ons te helpen. Volg ons op Twitter en op  Facebook. Stuur eens een berichtje rond, reageer op onze Facebook-pagina.

Contact

U kunt contact opnemen met de afdeling per e-mail via secretaris@groenlinksharen.nl